It is currently Wed 22. Nov 2017, 12:02


All times are UTC + 1 hour




Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
PostPosted: Tue 26. Mar 2013, 12:25 
Offline

Joined: Tue 26. Mar 2013, 12:12
Posts: 3
I currently use X-10 in my house and ActiveHomePro software for macros timers etc (working through a CM15 which also gives access to RF controllers). I want to expand using PLCBUS but want to retain my X-10 modules because I can't afford to replace them all at once. What hardware / software configuration do I need to allow me to add PLCBUS modules and control / manage existing X-10 modules all from the same controller software?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu 28. Mar 2013, 13:23 
Offline
Administrator
User avatar

Joined: Tue 11. Aug 2009, 13:18
Posts: 175
You need one unit of PLCBUS-4808 for each phase. (PLCBUS-4808 is like a gateway)
PLCBUS-4808 will translate X10 to PLCBUS and also translate PLCBUS to X10.

So you can control PLC-BUS modules by X10 controller and also control X10 modules by PLC-BUS controller.

_________________
www.p-b-e.de


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri 29. Mar 2013, 19:18 
Offline

Joined: Tue 26. Mar 2013, 12:12
Posts: 3
Presumably I will also need some hardware / software to manage newly added PLCBUS modules (set User name, house code unit code etc) and also I suppose set the user code for the new 4808?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat 30. Mar 2013, 09:25 
Offline
Administrator
User avatar

Joined: Tue 11. Aug 2009, 13:18
Posts: 175
That's right!

You need any PLC-CBUS controller like 4034

Or - PLC-BUS interface 1141 and any software like homeVisu or PLCBUSController 2.0
Software solution has the benefit not only to set up PLC-BUS also to control an visualize your installation

_________________
www.p-b-e.de


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun 31. Mar 2013, 11:09 
Offline

Joined: Tue 26. Mar 2013, 12:12
Posts: 3
Thank you. Two more questions:
1. If I get 4808 + 1141 + software, can I control and visualise existing X-10 modules from the software as well as new PLCBUS modules? Also I have X-10 macros and timers currently run through CM15 + ActiveHome Pro - can these be reproduced on homeVisu (I see macros in the detailed demo but not timers for automatic commands)? I really don't want to use two different software (Active Home + homeVisu) / hardwares (CM15 + 1141) together.
2. I've looked at homeVisu on the website and looked at the (comprehensive) manual. It looks terrifyingly complicated - or is it just that it comes "plug and play" but is very customisable? Can you reassure me (I am technically quite enthusiastic but definitely not a pro or a tech) that it is user friendly.
Regards


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon 1. Apr 2013, 08:39 
Offline
Administrator
User avatar

Joined: Tue 11. Aug 2009, 13:18
Posts: 175
1. Yes you can also control existing X10 moduls, but you can not visualize status (ON/OFF).
X10 do not have such a feature like PLC-BUS.

2. homeVisu you can generate your own surface. It is like you make a PowerPoint presentation. You do not need programming skills.
There is also PLCBUSController 2.0 software available. Both software you can download test versions.
homeVisu
PLCBUSController

_________________
www.p-b-e.de


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Imprint