It is currently Sun 16. Dec 2018, 05:41


All times are UTC + 1 hour




Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
 Post subject: 3160mhi status problem
PostPosted: Wed 13. Apr 2011, 19:15 
Offline

Joined: Fri 8. Apr 2011, 05:33
Posts: 3
Hello . I have problem with the status request off 3160mhi.
I have homeseer pro but i cant see the status off 4 3160mhi
Previous i have 4 3160 mh and have not problem with the status.
Can i help me with tis problem ?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu 14. Apr 2011, 07:04 
Offline
Administrator
User avatar

Joined: Tue 11. Aug 2009, 13:18
Posts: 175
3160MH and MHI use absolute the same STATUS!
I think you do not understand the status function of shutter module.
Status of shutter module is not very safe!
Inside both modules there are two relays one for UP and one for DOWN.
Check STATUS of the shutter modules gives back STATUS ON only if relay UP is closed!

So when either both relays are open or relay DOWN is closed you will get STATUS OFF.
That’s at both version same.
To get STATUS ON from shutter module you must send an ON PLC-BUS command without STOP
or if you use a local switch, the UP-switch must closed.
If local switches are not closed, the relays are also not closed!

Try this on 3160MH, the same, if the local switch is open, both relays inside are open and STATUS is OFF.

PLCBUSguru

_________________
www.p-b-e.de


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue 26. Apr 2011, 07:53 
Offline

Joined: Fri 8. Apr 2011, 05:33
Posts: 3
This I know. But how do you explain when the window is open , status is on and after a few minutes the relay opens and shows off .this happent many times. Looks like to lose power for a bit and the relay is done off.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu 28. Apr 2011, 15:18 
Offline
Administrator
User avatar

Joined: Tue 11. Aug 2009, 13:18
Posts: 175
You are right!
3160MHI switches off the relay after a few minutes if no power flows.
3160MH does it not.

_________________
www.p-b-e.de


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed 4. May 2011, 18:50 
Offline

Joined: Fri 8. Apr 2011, 05:33
Posts: 3
I buy something I can not see the status. I be look if it is open or closed.! This is a smarthome. Too bad to ¶ that does not write in site that does not support status. I was lost my money . DO NOT BUY PLCBUS 3160MHI BUT 3160MH. :(


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Imprint